Diner O' Blanc

ZATERDAG 9 SEPTEMBER

Uitleg Diner O’ Blanc (Diner in wit)

Plaats: Oisterwijk, Lindeveld

Datum: Zaterdag 9 september 2023

Start: 18.30 uur Einde: 00.00 uur (open voor publiek om 22.00 uur)

WIT
Wit, wit en nog eens wit! Iedereen is van top tot teen in het wit gekleed en ook de tafels worden wit gedekt. Binnen dat thema kan iedereen zo creatief zijn als men zelf wil, maar het liefst zo extravagant mogelijk.

CULINAIR
Het Dîner O’ Blanc start thuis. De picknickeurs bereiden zelf een 3- gangen diner dat de titel culinair mag dragen en dat prêt-à-servir wordt meegenomen in een picknickmand of koelbox. (Geen warme maaltijden of BBQ’s) De maaltijd wordt op de locatie ‘pret a servir’ opgediend en vaak gedeeld met tafelgenoten. Uitstekende wijnen complimenteren het geheel. Deze mogen worden besteld bij de deelnemers horeca (EGO) zij schenken de wijnen op verzoek en tegen betaling uit.

LOCATIE
Op het Lindeveld voor de kiosk. Terrein voorzien van spantent en houten vlonders als vloer. Tijdens het diner geen toegang voor personen anders dan de deelnemers.

INSPANNEND
De benodigde tafeltjes en stoeltjes worden door de organisatie beschikbaar gesteld. De decoraties voor op tafel, servies en de culinaire maaltijden in de picknickmanden worden door de deelnemers zelf meegebracht. Op de locatie wordt het geheel binnen een half uur opgebouwd. ‘No sweat no glory’. (Let op: alleen LED kaarsen!)

MAGISCH
De avond wordt opgeluisterd door een akoestisch optreden bij de start van het diner, het zwaaien met servetten en het meezingen tijdens het afsteken van sterretjes. Daarnaast zijn er diverse artistieke acts. Ook de locatie draagt bij aan de sfeer. De picknickeurs verschijnen in een elegant witte kledij met originele witte accessoires naar keuze. De enig toegestane accessoires in kleur zijn de bloemen die men draagt.

Samen aangekomen op de locatie dekken de picknickeurs hun eigen besproken tafeltje. Muzikale en artistieke surprises wisselen elkaar af. Tegen middernacht is het ineens afgelopen. Niets verraadt het feest dat zojuist plaatsvond. Impressies, inspiraties en herinneringen zijn samen onderweg de nacht in. Op reis.

FEESTELIJK
Diner O’ Blanc wordt afgesloten met een ‘After-Party’, waarbij ook omstanders welkom zijn op de dansvloer. De lichtjes, de muziek, de saamhorigheid, het entertainment en de witte uitstraling zorgen samen voor een onvergetelijke avond. Deze start om 22.00 uur.

OPGERUIMD
Zo onverwacht als de picknickeurs aankomen op de locatie, zo onverwacht eindigt het feest. Precies om middernacht zwijgt de muziek, pakt iedereen zijn spullen in (inclusief afval!) en gaat naar huis. Zonder één spoor na te laten.

VRIJWILLIG
Diner O’ Blanc bestaat uit met name de organisatie EGO en vrijwilligers. Er zijn geen politieke, charitatieve of commerciële doelstellingen. Sponsors zijn welkom. De deelnamekosten zijn minimaal en gebaseerd op de minimale kostprijs.

VRIENDSCHAP
Het motto van Diner O’ Blanc luidt: ‘Vier de zomer en het leven met nieuwe en bestaande vrienden’ en is daarmee bedoeld voor vrienden en voor vrienden van vrienden.

PRIJS
Voor €15 per persoon kun je deelnemen aan Diner O’ Blanc. Hierdoor heb je de mogelijkheid om tafels en stoelen te gebruiken op locatie (mits je deze zelf niet in het wit hebt meegenomen), er wordt uiteraard gezorgd voor het nodige entertainment tijdens het diner & voor een passend servet. We hopen met jullie te proosten op zaterdag 9 september!

Het Dîner O’ Blanc is een jaarlijks feest met een besloten karakter

prêt-à-servir is “klaar om te serveren”